/ Община Враца
На официална церемония, кметът на Враца Калин Каменов, министри и експерти от европейски държави подписаха „Дунавска харта за млади таланти“.

Обща трудова борса се проведе във Враца

Събитието е част от заключителната среща по проект EDU - LAB: „Ново дунавско управление за постигане на съответствие между висшето образование и пазара на труда“ и се проведе в хърватската столица - Загреб.

Враца излиза на картата на световната автомобилна индустрия

Хартата изразява желанието на партньорите по проекта за разработването и прилагането на форми на обучение, съобразени с нуждите на бизнеса. Основната цел на документа е да се внедрят модели за по-практично ориентирана подготовка на младите хора.

Кметът Калин Каменов коментира, че през последните три години Община Враца полага усилия за развитие на професионалното образование, което да е ориентирано изцяло към професиите и бизнеса.

Срещата

На церемонията присъстваха още: министърът на труда и социалната политика на Хърватия, проф. д-р Волфганг Шуслер - от фондация „Образование“-Германия, преподаватели в Технически университети в Белгия, Румъния, Словения, Словакия, Босна и Херцеговина, Сърбия и Унгария, заместник-министърът на образованието и науката - Деница Сачева, заместник-областният управител Мирослав Комитски, преподаватели от Технически университет-София, членове на Българска индустриална камара и Българска туристическа камара, представители на врачанската фирма RBO, както и експерти от местната администрация.
Община Враца