/ Община Враца
Над 100 жители на общината, представители на фирми от Враца и региона участваха в Обща трудова борса. Инициативата се провежда за поредна година и се организира от Дирекция „Бюро по труда“-Враца. Основна цел на събитието е да даде възможност на търсещите работа за пряк контакт с работодателите.

Трудова борса Враца

Трудовата борса откри директорът на Дирекция „Бюро по труда“ Маргарита Ангелова, която поздрави всички участници. „Радвам се, че залата е пълна и се надявам да бъдете активни. Трудовите борси във Враца станаха една добра традиция, за което благодаря и на домакините от Младежки дом“, заяви Маргарита Ангелова.

Враца излиза на картата на световната автомобилна индустрия

От името на кмета на Община Враца, поздрав към присъстващите отправи секретарят на администрацията Нина Дакева. „Днешното събитие е една прекрасна възможност за директна връзка между лицата, които търсят работа и работодателите. 

Трудова борса Враца

Призовавам Ви, да се възползвате от това и Ви пожелавам да излезете от тази среша удовлетворени“, заяви в приветствието си секретарят на Община Враца. Общата трудова борса във Враца се организира по проект „Национална EURЕS мрежа“, като целите и дейностите на проекта бяха представени в началото на срещата. 

Враца – лидер при привличането на инвеститори

По данни на дирекция „Бюро по труда“-Враца, към края на м. март  регистрираните безработни лица са 2 519, като броят им е със 190 лица по-малко в сравнение с предходния месец февруари 2019 г. и с 412 лица по-малко в сравнение със същия месец на миналата година. Равнището на безработица за Община Враца е 5,46%, а 31.03.2019 г. за страната - 5,93%.