Откриването
Откриването / Община Мездра
В Мездра официално откриха санираните блокове по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Кметът Генади Събков пожела на живущите в двата блока да обгрижват новата си придобивка и да се радват на подранилите коледни подаръци от Община Мездра.
 

Откриването
netinfo


„Поздравления за упоритостта, за това че устояхте на емоциите покрай санирането на жилищата ви. Въпреки, че започнахме реновирането на фасадата на блоковете в тежък период, факт е, че те вече са завършени.

Бизнес и училища обсъдиха държавния план-прием 2019-2020 в Мездра и Роман

Цялата документация е оформена в съответствие с нормативните документи и искам да благодаря на колегите от Общинска администрация, че успяха да се справят с всички изисквания на управляващия орган на Националната програма.“

Откриването
netinfo

Кметът подари на домоуправителите на двата блока икони, които да закрилят живущите в жилищните сгради. Програмата по откриването започна с изпълнения на децата към Център за подкрепа за личностно развитие-Мездра с художествени ръководители Анета Петкова и Христина Стоянова.

Протойерей Данаил Цинцарски отслужи водосвет и пожела на ползвателите Господ и Богородица да бдят над тях и над новите им придобивки. Към този момент над 30 сгради се санират по Програма „Региони в растеж“ на територията на град Мездра.