/ Thinkstock/Getty Images
Предвидените финансови средства за спортния обект са в размер на 221 704 лв.
Още един голям ремонт ще стартира в спортна зала „Вестител“, в която тренират състезателите от клуба по борба „Ботев 93“ и през последните годините са носители на редица републикански и световни титли, съобщиха от община Враца.

Стартира записването за петото юбилейно издание на Национален фолклорен събор „Леденика“

Това стана факт благодарение на одобреното проектно предложение на Община Враца за внедряване на мерки за енергийна ефективност в залата за шампиони по проект „Красива България“.

Нов център за настаняване от семеен тип отвори врати във Враца

Предвидените финансови средства за спортния обект са в размер на 221 704 лева. 
Строително-ремонтните дейности включват полагане на пенополистирол по външни стени, топлоизолация на сградата, ремонт на терасата и облицовка на подпорната стена, както и ремонт на покрива на залата.
 
Основни приоритети в Бюджет 2020 г. на Враца

Чрез реализиране на проекта ще се подобри облика на спортната инфраструктура в града, ще се създаде благоприятна среда за спорт и ще се осигури приятна и комфортна среда за спортуващи. Също така чрез внедряването на мерките за енергийна ефективност ще бъдат оптимизирани разходите за отопление и ще се поддържа нормална температура в сградата.

Това е вторият голям ремонт, който ще бъде реализиран в зала „Вестител“. В края на месец октомври 2019 г. беше завършена подмяната на дограмата на спортната сграда, чиито дейности също бяха финансирани по проект „Красива България“.