/ Община Враца
Община Враца започна записване на участници за петото юбилейно издание на Национален фолклорен събор „Леденика“, съобщиха от Общината.

Основни приоритети в Бюджет 2020 г. на Враца

Тази година мащабното туристическо събитие ще се проведе на 27 и 28 юни в местността край пещера „Леденика“ във Врачанския Балкан. Желаещите да се включат в юбилейното издание трябва да попълнят заявки, които са публикувани на официалния сайт на Община Враца, категория „Култура“, сектор Национален фолклорен събор „Леденика“, на официалния сайт на събора: https://ledenikafest.bg/, както и във Фейсбук страницата: https://www.facebook.com/ledenikafest/. 

Заявите се подават на електронна поща: sabor_ledenika@abv.bg. Срокът за участие в събора на фолклорни групи и изпълнители е до 31 март, а на приема на заявленията за извършване на търговска дейност до 30 април 

Нов център за настаняване от семеен тип отвори врати във Враца

След запълване на фестивалната програма, организаторите си запазват правото да отказват заявки за участие. Целта на Национален фолклорен събор „Леденика“ е да популяризира българските традиции и обичаи, представяйки богатството на фолклорното ни изкуство.

Съгласно статута на събора, в него могат да вземат участие танцови и певчески групи за автентичен, стилизиран и обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители без възрастови ограничения.