/ Thinkstock/Getty Images
Новоизбраните общински съветници на Враца ще положат клетва на 6 ноември. Общинската избирателна комисия въз основа на получените данни от протоколите на СИК обяви мандатите за общински съветници в новия местен парламент.

ГЕРБ печели балотажите за кмет на пет от седем села в община Враца

Най-много - 16, са  съветниците от ПП ГЕРБ, следвани от БСП за България- 5-ма. Местна коалиция Български демократичен център БДЦ (АБВ, ЗС Александър Стамболийски, РДП) има 4 мандата. ПП ВМРО - Българско национално движение  получава 3 мандата, също трима са и съветниците на Местна коалиция Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията (БАСТА) (ПП БАСТА, ПП ДПС,ПП НДСВ,ПП Политическо движение Социалдемократи, ПП  НОВОТО ВРЕМЕ).

С избирателна активност 28-43% към 13.00 ч. продължават изборите в област Враца

С по два мандата влизат в новия парламент Земеделски народен съюз, СДС, Демократична България - ОБЕДИНЕНИЕ“ (ДА България, ДСБ, Зелено движение. Общинската избирателна квота е 724 гласа.Няма избрани за общински съветници независими кандидати.

На 6 ноември, от 11:00 часа, в Градската концертна зала на Община Враца ще се проведе първото заседание на Общински съвет. Дневният ред предвижда обявяване на състава на новоизбрания общински съвет, избраните за кмет на община и кметове на кметства.

Изборният ден завърши при висока активност в област Враца

На първото си заседание новоизбраните за общински съветници, кмет на община Враца и кметове на кметства ще положат официално клетва. Ще бъде избран и председател на Общински съвет-Враца
 
На първото за мандата заседание ще бъде определена бройката  и състава на комисия за изготвяне на Проект на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисия и взаимодействието му с общинската администрация.