/ Дарик Враца
Селото се намира на 8 километра от град Монтана и е едно от 23-те села на общината.
Златко Живков
102008
Златко Живков
  • Златко Живков
Кметът Златко Живков, кметът на селото Ивайло Никитиев и Емилия Лисичкова - председател на платформа АГОРА откриха модерната площадка за игра. 

Общината осигури ново оборудване за болницата в Монтана

Изграждането й е финансирано с 3 хиляди лева от фонда за подкрепа на местни инициативи, осигурен със средства на общината и на платформа Агора, с помощта на фондация „Америка за България”.

Още три хиляди лева са събрани от дарители. Допълнително от общинския бюджет са предоставени средства за строителството на подпорни стени около съоръжението.

Стартират ремонтите в детските градини и ясли в Монтана

„Тази година правим 6 детски площадки - три в селата и три в града”, заяви при откриването кметът Живков. Той благодари на всички дарители, показали отношение към децата в това красиво българско село. „Неговите предимства са, че е близо до областния център и е идеално място за спокойно и приятно летуване през ваканцията и не само тогава”, допълни още Живков.

Откриване на площадка

Кметът на селото Ивайло Никитиев припомни, че скоро е обновен салонът на читалището и се ползва често от хората в Долна Вереница. С новата детска площадка се подобряват възможностите за игра и на децата, които дават живот на селото.

„Поздравявам Ви за енергията, ентусиазма и желанието да променяте облика на селото и то да става все по-приятно място за живеене“, заяви Емилия Лисичкова. Тя пожела на хората да имат и в бъдеще много нови инициативи, които да ги обединяват и правят щастливи.

Отриване на площадка