/ Дарик Враца
"Започва основен ремонт на детска ясла №2 в квартал „Пъстрина” в Монтана", съобщи кметът Златко Живков. Инвестицията е в размер 280 хиляди лева, като 160 хиляди лева осигурява общината, а другите - програма „Красива България”.

ЧЕЗ подобрява електрозахранването в област Монтана

Общината вече е превела своята част на Министерството на труда и социалната политика, което управлява програмата, уточни кметът. Предстои да бъде подменена дограмата и да се направи топло и хидроизолация на сградата.

Срокът за изпълнение е 4 месеца, но най-вероятно ще бъде съкратен до началото на учебната година. В строителството ще бъдат наети 13 трайно безработни. Това е втората ясла, която се ремонтира със средства на програма „Красива България” през последните две години.

Роми с доброволен труд ремонтираха спортно игрище в Монтана

"Първата бе детска ясла № 3 в Живовския квартал. През тази година е направена ограда и подпорна стена и на детската градина № 3 в същия квартал. Основните и текущите ремонтите в детските ясли и градини на Монтана са съобразени с графика на излизането им във ваканция. Извън него е направен ремонт на филиала на детска градина №6 в село Долно Белотинци", съобщи още Живков.

Стойността на строителните работи е 25 хиляди лева. Преди два дни е започнала подмяната на покрива на най-старата детска градина в Монтана №2 „Незабравка”. За него от общинския бюджет ще бъдат изразходвани 35 хиляди лева.

Срокът за изпълнение е до 10 дни.