/ iStock/Getty Images
Отличават с Годишната награда здравните заведения в града
Колективите на Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев", Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични болести, Първа частна болница и Центърът за спешна медицинска помощ във Враца ще получат Годишните награди на Враца за 2021 година.

Те се връчват в Деня на града 1 юни, на тържествена сесия на Общинския съвет.

Общинският съвет реши на последното редовно заседание да удостои медиците и служителите от четирите лечебни заведения, с ежегодните награди на Враца за значителен принос в борбата с пандемията от COVID-19, предоставяне на адекватна здравна помощ на пациентите и подкрепа за техните близки, както и активното участие във ваксинационния процес.

Денят на Враца се отбелязва повече от 25 години на 1 юни, когато се чества и годишнината от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

Честването ще започне с панихида за поета-революционер и четниците, която ще се отслужи от 9 часа в историческия храм "Свето Възнесение".

Тържествената сесия на Общинския съвет започва от 10 часа. По традиция в местността "Йолковица" , където трагично загива Христо Ботев, ще се състои поклонение пред неговата памет.

Тържествена вечер за Деня на Враца и в чест на 145 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета започва от 21:30 часа на централния площад.

Заради продължаващата извънредна епидемична обстановка тържеството ще се проведе без официален военен ритуал и изцяло на открито.


 
БТА