/ Община Враца
Във Враца бе учреден Инициативен комитет за честване на 110 години от създаването на Начално училище „Св. Софроний Врачански“ и 280 години от рождението на българския възрожденец.

Решават за новите услуги в областта на туризма

На първото учредително събрание присъства кметът Калин Каменов, който бе избран и за председател на Комитета. „За мен е чест и голяма отговорност да бъда председател на инициативния комитет“, каза Каменов и допълни, че в предстоящите инициативи, свързани с бележитите годишнини, трябва да бъдат ангажирани и децата, и родителите.

Общественият дарителски фонд "За Враца" получи голямо дарение

Той направи няколко предложения за събития, които да бъдат включени в програмата за следващата година, като сред тях са екскурзия до родния град на епископ Врачански - град Котел, както и облагородяване на района около училището.

Деца от училището поздравиха учредителите.
Община Враца


Учредителното събрание се проведе в НУ „Св. Софроний Врачански“ и бе инициирано от директора на учебното заведение Антоанета Сиракова. На срещата присъстваха още Врачанският митрополит Григорий, председателят на настоятелството на НЧ „Развитие 1896“ Иванка Караиванова, директорът на ЦПЛР „Център за работа с деца" Лили Стоева, представители на Регионалното управление на образованието, на Регионален исторически музей, на училищното настоятелство, общественици, родители и преподаватели.