/ Сити Клиник "С. Георги"-Монтана
Д-р Джовани Маури пристигна в България специално за медицинския конгрес на Българската Диабетна Асоциация, който се проведе в рамките 31 май – 2 юни 2019 г. в гр. Девин.

Започва кампания за безплатни прегледи при неврохирург в Монтана

Една от основните цели на събитието бе да се пoдпoмoгнe cътpyдничecтвoтo мeждy eндoĸpинoлoзитe и ocтaнaлитe cпeциaлиcти oт cфepaтa нa здpaвeoпaзвaнeтo, тъй като захарният диабет и заболяванията на щитовидната жлеза са най-масовите ендокринни нарушения.

Д-р Маури представи последните световни тенденции за безкръвно решение на проблемите с възли на щитовидната жлеза, като сподели, че технологиите са напреднали до такава степен, че конвенционалната операция се измества все повече от лазерната аблиация.

„Лазерното третиране на доброкачествени възли на щитовидната жлеза с EchoLaser постепенно измества остарелия модел на хирургична интервенция - калибърът на апликатора, с който работим, е едва 21G - това осигурява изключително ниска инвазивност за пациентите.

Поставиха успешно стент на сънна артерия за по-малко от 30 минути в МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“-Монтана

Водещите медицински центрове по света залагат като първо средство на тънкоиглената лазерна аблиация и практиката заляга все повече в новите европейски стандарти за лечение на доброкачествени възли на щитовидната жлеза.

Времетраенето на цялата процедура е около 20 минути, като в повечето случаи няма необходимост дори и от един ден болничен престой. В комбинация с липсата на последваща медикаментозна терапия, лазерните аблиации се превръщат в предпочитан и щадящ метод за справяне с „бича на нашия век“ - заболяванията на щитовидната жлеза.“, сподели д-р Джовани Маури.

„За мен бе изненада информацията, че само една болница в България разполага с EchoLaser и искам да изкажа благодарности на целия екип на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“-Монтана за смелостта да инвестират в съвременна и иновативна апаратура, защото медицината се развива с толкова бързи темпове, че не можем да си позволим да останем назад – нито заради нашите пациенти, нито заради собственото си развитието като специалисти.“, допълни още д-р Маури.

Италиански професор и родни светила в ендокринологията направиха обучение в Монтана

По време на медицинския конгрес бе връчена и специална благодарствена награда на проф. Ивона Даскалова, дмн, национален консултант по ендокринология и болести на обмяната, за огромния й принос към борбата с диабета, както и благотворителната инициатива за безплатно изcлeдвaнe и ĸoнcyлтиpaнe нa близo 200 дyши относно допустимите нивa нa xoлecтepoл и ĸpъвнa зaxap, пoлeзни cъвeти зa здpaвocлoвнo xpaнeнe и начин на живот.

Д-р Джовани Маури

За д-р Джовани Маури

Д-р Джовани Маури завършва „Интервенционална онкология“ в Милано, Италия. Продължава да се развива и специализира в САЩ (Харвард), както и в Лондон, като основният фокус на специализациите му е насочена към минимално инвазивната аблиативна технология. Практикува в утвърдени медицински институции като болница Humanitas и Европейския институт по онкология в Милано. Носител е на наградата ECR 2015 Best Scientific за работата си по доклада за „Интервенционната радиология - лазерна и радиочестотна аблиация при лечение на доброкачествени тиреоидни възли“. Носител е и на наградата на „Сърдечно-съдова интервенционна радиология“ за работата си по „Real-Time US-CT/MRI Image Fusion for Guidance на термична аблиация на чернодробните тумори, които не могат да бъдат открити с US.
За EchoLaser технологията:

Термотерапията с EchoLaser има над десетгодишна история и в рамките на обширни клинични проучвания, хиляди пациенти в Западна Европа (Италия, Франция, Испания, Германия) и Китай са преодолели заболявания на простата, щитовидната жлеза, черен дроб и други органи.

Безкръвната и иновативна технология става все по-популярна и в Полша, Чехия, Русия, Румъния, Турция и д.р. Краткото времетраене на процедурата (около 20 минути), липсата на обща анестезия и медицински риск, както и липсата на последваща лекарствена терапия, са само част от преимуществата на термотерапията с EchoLaser, заради които в Полша и Словакия вече има и листи на чакащи пациенти.

За МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана:

Клиниката е разположена на 5 000 кв.м. площ, разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно - диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал.

Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България.

Клиниката разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение.

МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Клиниката е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser.

Специалистите на МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.
"Сити Клиник Св.Георги" Монтана