/ Иван Димитров
10 стипендианти подкрепя през тази учебна година доц. Борислав Великов. Деветима са студенти, а един е ученик. На традиционната среща младите хора увериха дарителя, че биха искали да се върнат и работят в родния край, разказаха за своите успехи и трудности, размениха идеи за своите предстоящи учебни проекти и професионална реализация.

Празник събра деца и родители в Общностния център

Нанси Спасова от Монтана учи за медицинска сестра и твърдо вярва, че няма да напусне България. Амбицията й е още по-голяма, след време да надгради следването си за лекар анестезиолог. Галина Дунина ще стане начален учител по български и география. Брат й Стефан Дунин е първи курс Национална сигурност. Атанаска и Петя Петрови от с. Смоляновци следват икономика в УНСС.

16-годишният ученик Иван Ангелов е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Монтана. Налага се да пътува всеки ден от село до града, за да учи. Сред стипендиантите е и биатлонистът Християн Георгиев от с. Бързия, студент в Националната спортна академия, активен състезател, част от националния отбор.

Деца и родители се включиха в седмото издание на „Мама, татко и аз“

Председателят на 39-то Народно събрание, три мандата народен представител на Монтана и председател на партия Българска нова демокрация, част от коалиция Реформаторския блок доц. Борислав Великов дава стипендии вече 15 години, подпомагайки до сега 60 младежи сираци и такива от бедни семейства.