/ БСП - Враца
От днес във Враца стартира подписка срещу сделката за скандалната продажба на ЧЕЗ. Подписите се събират пред офиса на БСП в центъра на града. Стотици граждани се включиха още в първите минути от нейното стартиране. Предстои разкриването на още два пункта. Те ще бъдат позиционирани пред сградата на Пълномощничеството в жк „Дъбника“ и пред „Бялата къща“ в жк „Младост“.

Петкова: Правителството няма как да даде отговор за финансиране на сделката за ЧЕЗ

„Това е еманацията на управлението на ГЕРБ, продължението на сделките за Дипломатическия клуб в Бояна, който бе закупен от младежи и редица други сделки.  Без яснота за реалния собственик и произхода на средствата се закупуват активи за десетки и стотици милиони“, категорични са от БСП.  

Временна комисия в парламента ще разследва сделката за ЧЕЗ

„И министърът и „Гинка“ са един параван, зад който се крият истинските интереси, свързани с правителството на Борисов!“, изрази позицията си по темата Областният лидер на БСП-Враца Иво Лилов. Той бе и един от първите подкрепили подписката срещу сделката за ЧЕЗ.

Събирането на подписи продължава в цялата страна. Те ще бъдат приложени към делото за разваляне на сделката с ЧЕЗ. До момента от БСП са подали три сигнала до главния прокурор. Юридически екип подготвя и мотивите, с които от левицата ще поискат разваляне на сделката и обявяването й за незаконосъобразна. 
 
БСП - Враца