/ Общиан Видин
Международната туристическа борса е най-голямата в страната и се провежда от 13 до 15 февруари в Интер Експо център, София. Община Видин участва за поредна година в престижното изложение, съобщиха от Общината.

Община Видин

37-то издание бе открито от министъра на туризма Николина Ангелкова. По време на събитието Борислава Борисова се срещна и разговаря с нея и със заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, като отправи към тях покана да гостуват във Видин за началото на турсезона.
 
Кметът на Видин д-р Цветан Ценков прие посланика на Румъния Йон Гъля (СНИМКИ)

Посетителите, които проявяват интерес към видинския щанд, могат да се запознаят с туристическия потенциал на Общината чрез рекламните материали - карти със забележителностите на нашия град, каталози и албуми.

Община Видин

По този начин се акцентира върху богатото културно-историческо наследство, събитийния календар, развитието на града през различните епохи. Тази година вниманието е насочено и към популяризирането на винения туризъм в региона.
 
Община Видин ще поеме дълг от близо 560 000 лв. заради наложени санкции по проект за ремонт на централната пешеходна зона

С участието си в борсата Община Видин има възможност да се представи пред потенциални клиенти: туроператори, туристически агенции, индивидуални туристи, медии.