/ БТА
Във видинското основно училище „Иван Вазов“ откриха новоизграден корпус. Събитието бе част от програмата, с която бе отбелязана 60-годишнината от създаването на учебното заведение. ОУ „Иван Вазов“ посрещна празника си с разширена материална база, включваща актова зала, два компютърни кабинета и две класни стаи, както и асансьор, гарантиращ достъпна среда в сградата.

Символично лентата на новия училищен корпус прерязаха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и директорът на училището Пролетка Цветкова. Гости на церемонията бяха Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, представители на институции, бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на училището.

От април Детската млечна кухня във Видин ще работи и в съботните дни

„Изминаха 60 години от създаването на ОУ „Иван Вазов“. В своята над половинвековна история училището се утвърди като духовно средище на знания. Визията му се променяше през годините, а духът му израстваше. Днес училището е едно от желаните и предпочитани в региона, има модерна и разширена материална база. Успехите в 60-годишната му история са многобройни и не могат лесно да бъдат изброени, но те са основата, върху която градим и се развиваме“, заяви Пролетка Цветкова, директор на ОУ „Иван Вазов“.  отбеляза и успешното партньорство с всички институции във Видин.

Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил пожела на учителите успехи в тяхната просветителска дейност и заслуженото признание на техните ученици. 

БТА

Новият корпус е изграден след спечелен проект на Община Видин по програмата на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване, надстрояване на детски ясли, детски градини и училища.

БТА

С разширяването на материалната база в учебното заведение са създадени по-добри условия за провеждане на образователния процес в съответствие с европейските норми. Това е и важна стъпка в посока преминаване на училището на едносменен режим на обучение. 

БТА

Тази вечер (20 април) в Драматичния театър ще се състои и празничен концерт по случай 60-годишнината от създаването на видинското  ОУ „Иван Вазов“. 
БТА