Агресия на учител към ученик. Майка на третокласник от видинско училище твърди, че преподавателка е ударила детето ѝ, защото пишело бавно.

Ученик със счупена китка след груба "шега" в пловдивската гимназия (ВИДЕО)

9-годишното момче
учи в училище „Любен Каравелов“. Майката разказва, че в средата на миналата седмица получила обаждане от учителката.

„Тя ми се обади преди обяд и ми каза, че детето пише бавно и му се е скарала. И аз ѝ казах - „Добре, няма проблем”. „Но аз много му повиших тон, да знаете”, казва още учителката.

Казах ѝ да ми даде детето, за да му обясня да пише по-бързо и да се старае. Тя ми обясни, че го е нашамарила, защото я е вбесил”, разказва Магдалена Каменова.

Баща нахлу в час по химия в пловдивско училище и нападна ученик

Случаят е от час по математика, твърди детето. Но това не били първите шамари. Детето било удряно от същата учителка и в края на октомври. „Детето ми се обади разплакано по телефона. Аз отидох, повиках я, исках да разговарям с нея и тя си призна”, казва още Каменова.

В училището вече е започнала проверка. Екип на NOVA потърси учителката, но им бе съобщено, че тя няма да говори пред медии докато проверката не приключи: „Няма ли право госпожата, класният ръководител на трети клас, да каже пред нас, какво се е случило?

Пребиха ученик в Габрово, разследват домашно насилие

Дайте ми първо на мен време да се срещна с госпожата след като приключи учебните занятия, да изясним какво се е случило и какво не се е случило, и на следваща среща с вас да представим това, което, трябва да кажем”, заяви директорката на ОУ „Любен Каравелов“-Видин Любка Найденова.

Баща преби съученичка на дъщеря си (ВИДЕО)

Третокласникът е за първа година в това училището. Досега е натрупал близо 80 отсъствия и според директорката има сериозни пропуски в обучението. „И това, което е най-притеснителното, е то няма мотивация за работа.

Отказва наистина да работи и да пише. Това го знаем в тези месеци, в които учителката всячески се опитва да го адаптира към учебния процес. Разбира се шамаросването не е нито педагогично, нито методично”, коментира Найденова.

80% от децата в училище са ставали жертва на агресия в клас (ВИДЕО)

Не съм неин адвокат и не мога да я защитавам в момента, но трябва да изясня ситуацията, при която се е случило всичко това“, казва още директорката на училището. Майката вече е уведомила полицията, наела е и адвокат.

„Колкото може, толкова пише. И аз ѝ обяснявам да му напише оценка, която отговаря на бавното му писане. Или да му напише забележка или да ме извикат в училище”, обясни Каменова. 

Според майка на друго дете в класа, учителката е набедена, без да има вина. „Възмутена съм от цялата тази помия, която се изля върху тази жена, която е един много способен преподавател“, каза Мая Цветанова.

Майката на удареното момче е категорична, че детето ѝ няма да посещава повече училището и ще го премести отново. С него предстои да работи и психолог.
nova.bg