Горна Оряховица
Горна Оряховица / netinfo
Защо данните от измерването на въздуха в Горна Оряховица не са публични, питат съветниците от БСП. Към общинския кмет те отправят питания, свързани с качеството на атмосферния въздух в железничарския град.

„Статистическите данни за качеството на атмосферния въздух показват, че жителите на община Горна Оряховица дишат най-замърсения въздух в Европа. Цифрите  показват, че от началото на годината до 31.10.2017г. са регистрирани 61 превишения на съдържание на фини прахови частици в атмосферния въздух“, посочват мотивите си съветниците от БСП.

Какво включва Програмата за качество на въздуха в Община Горна Оряховица?

На предстоящата сесия на Общинския съвет те искат отговор от кмета на Община Горна Оряховица защо данните за качеството на атмосферния въздух в Горна Оряховица, които се измерват от автоматичната станция ежедневно, не се публикуват на сайта на Община Горна Оряховица.

Съветниците от БСП предлагат от 01 декември 2017г. тези данни от станцията да станат публични като директно се публикуват в заглавната страница на официалния сайт на Община Горна Оряховица.

„Ние от БСП считаме, че нашите съграждани трябва да имат своевременна информация относно това какъв въздух дишат“, казват още общинските съветници от БСП.