/ Община Свищов
За пореден път вандали посегнаха на празничната украса в Свищов. Това съобщиха от общината.

Красотата на коледния дух не попречи на недобросъвестни граждани да поругаят празничната елха, поставена пред болничното заведение в града.

Вандали повредиха коледната украса в Благоевград (СНИМКА/ВИДЕО)

След оглед на място са установени редица нанесени щети, сред които множество нарушения на целостта на конструкцията, изтръгнати кабели, счупени осветителни лампички и други.

Община Свищов

От община Свищов отправиха апел към всички жители и гости на града да пазят не само украсата, но и всичко, направено, за да бъде градът по красив и приветлив:

Уважаеми съграждани,

Тази възмутителна постъпка е поредната проява на явно нарушаване на обществения ред и поругаване на общинското имущество, която Община Свищов остро осъжда. Важно е да отбележим, че тези хулигански прояви, за съжаление могат да доведат до последици със значително по-големи мащаби, застрашаващи сигурността, както на извършителите, така и на всеки един от нас. Всички знаем, че празничното осветление е свързано с електрическата мрежа и въпреки, че е инсталирано по всички изисквания и мерки за безопасност, е необходимо да се подчертае, че изтръгването на захранен ел. кабел от всяка украса може да доведе до смъртен случай или до възникването на пожар, който да се разрасне до непредвидени размери!
  
По случая са предприети необходимите мерки и действия за откриване на извършителите, и понасяне не всички произтичащи от нарушенията им наказания.