В Театър ВЕСЕЛ представят „Пингвинчето Фраки”

/ Театър ВЕСЕЛ
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 16 март, от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, ще гостува Фраки. Култовият спектакъл има вече 2 десетилетия сценичен живот в репертоара на частната формация.

„Грозното патенце“ на Андерсен представят в Куклен театър ВЕСЕЛ

Пиесата е подарена на театъра от известния театровед и режисьор Марина Гочева. Това е и първият премиерен спектакъл на ВЕСЕЛ през 1998 - годината на създаване на Великотърновския куклен театър.

Сливенския куклен театър гостува на Театър ВЕСЕЛ с "Малкото джудже"

Постановката и куклите са дело на Веселин Василев, сценографията - на Лидия Къркеланова, а музиката - на Димитър Паперов. В спектакъла участват Елка Баланова и Веселин Василев.

Малкото пингвинче Фраки опознава света в търсене на откраднатото Слънце. А с какво го провокират Големият пингвин, котаракът Роки, Чудо-Юдо, Крокодилът Кроки и Капитанът - отговор на този въпрос дава  самият спектакъл.

„Снежанка и седемте джуджета“ за зрителите на Театър ВЕСЕЛ

Увличаща с лиричния си сюжет история, в която водеща е тезата, че за доброто граници няма. История, поднесена на детската аудитория по оригинален и самобитен начин…                

С „Пингвинчето Фраки” Театър ВЕСЕЛ се представя за първи път и на международен театрален форум – на фестивала „Двама са малко, трима са много” в Пловдив през 1998 година.

За 20 години трупата е представяла Велико Търново в международни театрални фестивали в България, Чехия, Испания, Австрия, Словения, Румъния, Сърбия, Китай, Тайланд, Полша, Мароко, Малайзия, Русия, Молдова…                 

Проектът за съботни спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.