/ Община Горна Оряховица

Модерен кабинет по природни науки, оборудван с най-новите технологии в сферата на образованието откриха в СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица.

12 000 лв. от бюджета е заделила Община Горна Оряховица за стимулиране на талантливи ученици

Лентата на новия кабинет прерязаха един от най-дългогодишните директори на Гимназията Емил Попов, заедно със сегашната директорка Криси Аврамова, заместник-кмета Йорданка Кушева, представители на РУО на МОН и на Обществения съвет на училището. 

На откриването, присъстваха бивши директори, учители и служители, които имаха възможност отново да се потопят в училищната атмосфера. „Благодаря ви, че запазихте и развивате нашето училище. Все така се грижете за името на Гимназията”, каза Емил Попов.

„Поздравявам ви, че успявате да съхранявате традициите на училището“, обърна се към ръководството заместник-кметът Йорданка Кушева. „Щастлива съм, че нашите ученици вече имат този модерен кабинет, в който с помощта на новите технологии да изучават природни науки и математика. Радвам се, че успяхме да го направим със средства от училищния бюджет“, сподели при откриването директорът Криси Аврамова.

Община Горна Оряховица стартира процедура за избор на членове на Съвета на децата

След като лентата бе прерязана, ученици от 9 „б” с профил „Природни науки” демонстрираха възможностите на новите технологии, с които разполага кабинетът – интерактивен дисплей, който ще помага за обучението по математика, химия, физика и биология.

Все още не сме разучили всичките му възможности, но това е нещо качествено ново в образованието. Стига децата да искат да учат, имат на разположение най-модерната технология, обясниха домакините.

Кабинетът е оборудван със средства от училищния бюджет – 20 000 лева и с помощта на националната програма на МОН за съвременна образователна среда. Той допълва лабораторията по природни науки, която бе обновена миналата година.

СУ „Георги Измирлиев” кандидатства за иновативно училище с въвеждането на нов учебен предмет – Дигитални природни науки. Затова се оборудва и новия технологичен кабинет.

Новият предмет ще обвърже природните науки с информационните технологии. Първи ще започнат обучение по него бъдещите 9 „б” и 10 „б”, които са профилирани към природните науки. Курсът на обучение по предмета е до 12 клас.

Откриването на новия кабинет е само един от акцентите в богатата програма за отбелязване на 160-та годишнина на СУ „Георги Измирлиев“, която продължава повече от месец.

Агенцията по заетостта организира трудова борса в Горна Оряховица

След като бе открит кабинета, програмата продължи с концерт в двора на училището. Освен изпълненията на младите таланти на Гимназията, по време на концерта директорът Криси Аврамова връчи грамоти на ученици, завоювали призови места и отличия в конкурси, състезания и олимпиади в различни области.

От 17.00 ч. днес в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ ще бъде открита традиционната училищна изложба с творби на учениците от СУ „Георги Измирлиев“. Музикални изпълнения на възпитаниците на Гимназията ще превърнат събитието в прекрасен, запомнящ се празник. Със свои творби ще участват ученици от V до Х клас.

Кулминацията на празничните „Измирлиеви дни“, посветени на 160-та годишнина от създаването на Първото светско класно училище в града ще завърши в петък с голям празничен концерт в Зала 1 на Общината.