За два месеца прокуратурата приключи разследването и внесе в съда обвинителен акт срещу турския шофьор, който предизвика на 6 август тежката катастрофа с румънски автобус край Велико Търново, съобщиха от обвинението.

При тежкия инцидент загинаха четирима души, а други петима души пострадаха. Обвинението срещу него е, че в района на землището на село Куцина, община Полски Тръмбеш е шофирал със скорост над 130 км/ч - при ограничение до 80 км/ч.

След тежката катастрофа: Шофьорът на автобуса става в ареста (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той се е ударил в спрян автомобил и в крайпътно дърво. За краткия срок на разследването, под ръководството на наблюдаващ прокурор, са извършени множество процесуално-следствени действия от следователите при Национална следствена служба, с участието на следователи от Окръжна следствена служба във Велико Търново и полицаи.

Проведени са разпити, събрани са документи, назначени са и изготвени експертизи във връзка със събраните доказателства, с цел изясняване на всички възможни причини, причинили тежкия инцидент. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.