/ iStock/Getty Images
Най-новите книги на българските издателства ще бъдат представени в шестото издание на форума "Фоайе на книгата с автограф" във Велико Търново.

От 21 до 23 април над 40 издателства от цялата страна ще представят своята най-нова книжна продукция в Изложбените зали "Рафаел Михайлов", предвидени са близо 15 творчески срещи с български писатели, чийто произведения са били сред най-търсените в библиотеката през миналата година, както и автори, които дебютират на книжния пазар.

В рамките на книжното изложение ще бъдат открити четири изложби. Сред тях е гостуващата изложба, посветена на 120 години от рождението на Илия Бежков с оригинални творби от фонда на галерията в Плевен, експозиция с карикатури на Стайко Николов от Свищов, както и графики на Григор Спиридонов.

Акцент е и ретроспективна изложба, посветена на Комбината за радиотехническа апаратура - едно от големите стрктуроопределящи предприятия в региона в периода от 60-те до края на 80-те години. Освен "спасени" фотографии, представящи трудовата атмосфера по онова време в завода, където са работили над 5000 души, ще бъдат показани прототипи на изделия, правени в завода както за гражданската промишленост, така и за специалното производство за нуждите на Варшавския договор, отбеляза нейният куратор - фотографът Мирослав Цветков.

В рамките на форума ще бъдат наградени и победителите в конкурса "Моят роден град", организиран от библиотеката и Регионалното управление по образованието.
 
БТА