/ netinfo
По типичния начин за Испания - с богата трапеза, музика, танци и фиеста започна третият Mes Hispanico - Месец на испаноезичните държави във Велико Търново. Домакин на окриването беше бар Tequila Funky Monkey, където доброволци приготвиха тапас, такос, гаспачо, салати и сладки по традиционния за Иберийската държава начин.

Заедно с тематичните коктейли, които барът ще предлага през целия месец май, атмосферата на откриването зададе веселият тон, с който ще протече Mes Hispanico тази година.

Голяма търговска компания отбеляза икономическия растеж на Велико Търново

Организатори на Mes Hispanico са VT Events  и ТАМ – пространство за култура и социални инициативи, ПР агенция „Властелини“, Институт „Сервантес“ и Посолството на Кралство Испания в България.

„До края на месец май, старата българска столица ще посрещне редица събития, които отново ще ни покажат колко пъстра е испанската култура“, каза Георги Бъчваров, един от организаторите на Месеца.

„Тази година Mes HIspanico има и втори фокус - искахме да обединим чрез събитията различни места и групи хора, които да преживеят заедно създаването на едно събитие.

Велико Търново бе домакин на национална среща на туристическите информационни центрове

Голяма част от програмата ни е изнесена при различни наши партньори галерии, барове, открити пространства“, подчерта Галин Попов от организаторите. Двамата благодариха на всички партньори и спонсори на събитието.

За гостите испанско фламенко на акустична китара свири студентът Михаил Вълчев. Специална музикална селекция беше приготвил Ларс Нордби. Той е от Норвегия и е пускал музика за партита в много арт галерии и културни пространства в родината си в последните 15 години.

Велико Търново стана столица на културния туризъм

Сред подбраните от него парчета имаше традиционни испански мелодии и техни съвременни изпълнения, както и музика от Гватемала, Никарагуа, Аржентина и др.

Цялата програма на Mes Hispanico можете да намерите на адрес: https://www.facebook.com/meshispanico/