/ Община Велико Търново
С дискусия в музей „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново стартират инициативите за отбелязване на 140-годишнината на българската дипломатическа служба.

Депутатите отбелязаха тържествено 140-ата годишнина от Търновската конституция

Първото събитие, насочено към повишаване интереса на българските младежи към света на международните отношения и дипломацията, ще се проведе от 14:00 часа, на 26 юни, сряда.

Регионален исторически музей-Велико Търново

То се организира Дипломатическия институт и Министерство на външните работи в партньорство с Регионален исторически музей. В дискусията ще участва заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който ще запознае аудиторията с историята и мисията на МВнР, ключовите моменти и постижения на членството на България в НАТО, както и възможностите и перспективите пред младежите от района за професионално развитие в системата на Министерство на външните работи.

Oтбелязваме 140 години от приемането на Търновската конституция

Събитието в залата на Учредителното събрание, създало Търновската конституция, е символичното начало на поредица от дискусии в страната до края на 2019 г., имащи за цел да открехнат завесата към работата на МВнР, историята и най-големите успехи на българската дипломация.