Дворецът на културата и спорта във Варна
Дворецът на културата и спорта във Варна / Дарик Варна
Към Двореца на културата и спорта може да бъде изграден паркинг с капацитет за 300 автомобила. Той може да е на 3 нива, като две от тях ще са под земята. Това обяви изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Минко Христов на заседание на комисията “Собственост и стопанство” към местния парламент. 

Христов уточни, че бъдещият паркинг ще има топла връзка със зала „Конгресна” и Морската градина. 

Правят паркинг за 1000 коли под Спортна зала?

С изграждането на паркинга се цели решаване на проблема с паркирането по време на големи събития в Двореца. Първоначалната идея бе за паркинга с капацитет между 800 и 1000 места. Направените в началото на тази година геоложки проучвания показват, че възможностите са за само две подземни нива, тъй като в района има подпочвени води, отбеляза шефът на комплекса.

От ръководството на Двореца на културата и спорта  са обмисляли идеята за позволяване на паркирането по прилежащия бул.”Княз Борси I” при по-значими прояви, по примера на „Арена Армеец” в столицата. Подобно запитване е било отправено през 2018 година до зам.-кмета по сигурността и обществения ред на Варна Тодор Иванов и Пътна полиция. от там обаче са били категорични, че подобно действие не може да се допусне, заради големият риск от пътни инциденти.  

По предложение на общинския съветник Петър Липчев ще се разгледа вариантът за целта да се ползва новоремонтираната ул.”Кап. Рончевски”, която води от Спортна зала към бул.”Осми Приморски полк”. 

Правят етажен паркинг в центъра на Варна?

За обсъждане на Бизнес програмата на ДКС за периода 2020-2030 година управителят Минко Христов покани в комплекса да се проведат изнесени заседания на комисията „Финанси и бюджет” и „Собственост и стопанство”. Поканата бе приета радушно от председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК