В момента паркингът на ул.”Сан Стефано” е синя зона и побира около 25 леки коли
В момента паркингът на ул.”Сан Стефано” е синя зона и побира около 25 леки коли / Дарик Варна
Разработва се идеята малкият паркинг пред сградата на Областната дирекция на МВР във Варна да бъде превърнат в място за паркиране на няколко нива. Това обяви зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев на бизнес среща, посветена на имотния пазар в морската столица. 

Дългата процедура по отделяне на имота, като самостоятелен  урегулиран поземлен имот, върви от около година и половина. Проектът среща и претенциите на собственици на имоти. „Сложно се маневрира в такава обстановка, особено в идеалния център”, коментира Пейчев.

Зам.-кметът отбеляза, че паркинг на няколко нива може да се изгради и на още едно място в идеалния център. Направените обследвания показват, че на мястото на Дупката има възможност за 3-етажен паркинг. Това обаче е само една от идеите за бъдеще на огромния изкоп в центъра, чието бъдеще ще бъде решено с конкурсна процедура.

Разглеждат се и вариантите за големи подземни паркинги до Терапията и на други места в града, посочи Пейчев.  

Във Варна трудно се намират големи пространства, подходящи за обществени паркинги, но Община Варна, главният архитект и дирекция  "Архитектура, градоустройство и устройствено планиране" усилено работят за решаване на този въпрос, увери зам.-кметът.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК