/ live.varna.bg

За музикантската общност тази година преминава под знака на 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров. На 19 юли в Градската художествена галерия годишнината ще бъде отбелязана с неговия единствен Струнен квартет.

Софийската филхармония с морска премиера на музикалното „Варненско лято“

Рядко изпълняваната творба ще представи варненският струнен квартет „Добри Христов“ в състав: Красимир Щерев - цигулка, Евгения Паскова - цигулка, Румяна Петрова - виола, и Ваня Николчева - виолончело.

Димитър Буров ще води ансамбъла в Струнния октет на Джордже Енеску. В октета заедно с квартет „Добри Христов“ ще се включат още Тодор Николов - цигулка, Огнян Константинов-виола, и Теодора Атанасова - виолончело. Джордже Енеску е знаменит пианист, цигулар, диригент и композитор, смятан за най-добрия румънски автор, истинска легенда на румънската музика.

Музиканти от Италия, Япония, Румъния и ЮАР идват за музикалното "Варненско лято"

„Този проект е мост между един от нашите най-велики автори - Панчо Владигеров и безспорно най-известния румънски композитор Джордже Енеску - споделя Руми Петрова от квартет „Добри Христов“.

Концертите са част Международния музикален фестивал „Варненско лято“, който се реализира с помощта на Община Варна.  Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери - 2 лв.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК