/ Live.varna.bg
Срещу решението на Общинския съвет да отхвърли предложението за провеждане на местен референдум за бъдещето на Морската градина е образувано дело в Административния съд във Варна. То е по жалба на Инициативния комитет за произвеждане на референдума, информират от съда.

Окончателно: Референдум за Морската градина няма да има

Указаната от съда нередовност на жалбата е отстранена от оспорващия на 28 февруари и делото e било насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 22 март.

Ответникът по делото обаче направил искане към делото да се приложи адм. дело № 1540/2016 г. по описа на Административен съд-Варна, към което е представената административна преписка, по внесената подписка за произвеждане на местен референдум за Морската градина и крайбрежната зона на Варна, включително и подписката. След изискване на въпросното административно дело,  е установено, че същото на 7 март е изпратено на ВАС по молба на страна в производството.

Референдумът за Морската градина не мина първото препятствие

На 16 март, Върховният административен съд, във връзка с постъпила молба от Инициативния комитет за произвеждане на местен референдум за Морската градина и крайбрежната зона, е изискал да му бъде незабавно изпратено адм. дело № 502/2018 г. по описа на Административен съд.

След връщането на делото в Административния съд във Варна и след приобщаването към него на дело № 1540/2016 г., ще бъде насрочено открито съдебно заседание по делото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК