/ weather.bg.
Оранжев код е обявен за Варнa и още 5 области в сряда
Оранжев код е обявен за Варненска област в сряда, заради очакваните снеговалежи и силен вятър. Това показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Истински зимен пристъп: Ще натрупа ли бял пухкав сняг? (ВИДЕО)

През деня дъждът ще премине в сняг. В сутрешните часове във вътрешността на Варненска област ще има поледици. До полунощ ще се образува неравномерна снежна покривка. Ще се усили североизточният вятър и ще има виелици и навявания. 

Положителни температури във вторник, после - истински студ

Температурите ще се понижават и към 14.00 часа ще бъдат от от -2 до 0 градуса по северното крайбрежие до 6-8 градуса по южното. Температурата на морската вода е 10-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Оранжев код е обявен за общо 6 области в Източна България - Варна, Добрич, Бургас, Шумен, Разград и Търговище. Предупреждение в жълт цвят има за останалите области на страната.

Във връзка с прогнозата за усложнена метеорологична обстановка от вечерта във вторник във всички райони на община Варна дежурни екипи  имат готовност за реакция при усложнени зимни условия. Следи се състоянието на Аспаруховия мост и при необходимост екипите ще бъдат в готовност за предприемане на мерки срещу обледеняване на пътната настилка, съобщават от отдел „Дейности по защита на населението“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК