/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 27 ноември, вторник
През нощта валежите в повечето места временно ще спрат, а в сутрешните часове ще има и разкъсвания на облачността. Минималните температури ще са предимно между 2 и 7 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


През деня югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от североизток и с него ще започне да прониква студен въздух. Около обяд валежите от запад ще се активизират, като вечерта и през нощта срещу сряда в югоизточната половина на страната ще са интензивни.
 

Последен шанс: 10 идеи за дестинации през ноември (СНИМКИ)

Максималните температури в Северна България ще са между 3 и 8 градуса, в Южна - между 9 и 14 градуса. С понижението на температурите дъждът в Северна България до сутринта в сряда ще премине в сняг.
 

НИМХ-БАН


Предупредителен жълт код заради очаквани обилни валежи от дъжд е обявен за 7 области в Южна България - Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас. До вечерта валежите от дъжд в тези райони ще са активизират и ще има значителни количества - до 20-35 л/кв.м, показва справка на сайта на НИМХ. През нощта срещу сряда валежите ще продължат.

Над планините ще е облачно и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд, над 2000-2200 м - от сняг. В сутрешните часове ще има временни разкъсвания на облачността.
 

ThinkStock/Getty Images


Вятърът ще е предимно умерен от южната четвърт, а вечерта ще започне да се ориентира от изток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Каква ще е зимата по Черноморието?

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. По-късно след обяд ще започнат валежи от дъжд, които вечерта и през нощта срещу сряда ще се усилят. Ще духа североизточен вятър, до обяд ще е слаб, след което ще се усилва. Максимални температури ще са от 7-8 градуса в крайните северни до 15-16 градуса в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 10-12 градуса, вълнението на морето ще е 3 бала.
 

ThinkStock/Getty Images


В средата на седмицата температурите бързо ще се понижат, като в по-голямата част от страната и дневните ще остават отрицателни. В сряда валежите ще продължат, като със студеното нахлуване и в повечето райони на Южна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Временно по-интензивни ще са валежите в Северна България, ще се образува снежна покривка, предупреждават синоптиците. Ще бъде и доста ветровито, ще има условия за виелици и навявания, особено в североизточните райони и по високопланинските проходи.
 
През нощта срещу четвъртък повече ще са валежите в Южна България, почти навсякъде - от сняг. В четвъртък и петък валежите ще са слаби, първия ден главно в Предбалкана и в Южна България, втория - в източната половина от страната. По-късно през деня в петък от югозапад облачността ще се разкъса.
 

ThinkStock/Getty Images


В четвъртък все още вятърът ще е умерен и силен, в петък - ще отслабва.

През почивните дни и в началото на следващата седмица вятърът ще отслабне още и в повечето места ще стихне. Ще бъде предимно слънчево, но на места в низините и котловините сутрин ще има мъгла или ниска облачност, а по поречието на Дунав и в западната и централната част на Дунавската равнина ще се задържат по-дълго. Студено, с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 15 и минус 10 градуса, а и дневните в Северна България все още ще остават под нулата, в Южна ще се повишат, повече от неделя нататък.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg