/ Сдружение „Аз вярвам и помагам“
За 5 години са събрани и предадени над 118 тона капачки и са дарени 11 медицински апаратури
Във Варна ще се проведе поредното благотворително събитие „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам 4“. То ще бъде на 25 април - събота, от 09:00 до 16:00 часа пред Катедрален храм-паметник "Успение Богородично".

Капачки за живот: Дъждът попречил за още по-голям рекорд

През 2015 г. Сдружение "Аз вярвам и помагам" организират първата си благотворителна първата благотворителна кампания в България за събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносените бебета!

22 тона - резултатът от голямото събиране на капачки във Варна

Всяка една стотинка, която попадне по сметката и бъде събрана от благотворителни инициативи, отива директно по сметката и се използва единствено за скъпоструващи медицински апаратури за бебета.

В началото са стартирали само трима човека, като постепенно бройката се увеличила и в момента хората, които помагат и следват пътя на сдружението, са близо 500 000 души.

Първото голямо дарение, направено от организацията с помощта на варненци, е мобилна аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс в отделението по неонатология в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна“, което е направено през месец юли 2016 г.

Над 300 кг пластмасови капачки събраха каварненци в кампанията "Аз вярвам и помагам"

Няколко месеца по-късно, на 19 септември 2016 г., в отделението по неонатология в МБАЛ „Св. Анна - Варна“ бе закупен прецизен неонатален веноскоп, който спомага за откриването на вените на новородените. Така кампанията за близо 9 месеца от своето начало успява да осъществи две много ценни дарения

През 2018 г. кампанията закупува скъпоструваща техника, а именно чисто нов бебешки реанимационен кът с отоплител за интензивно лечение на новородени в СБАГАЛ “Проф. Димитър Стаматов” - Варна.

От началото преди 5 години благодарение на варненци и техните близки до този момент са събрани и предадени над 118 тона капачки и са дарени 11 значими медицински апаратури, които са помогнали на хиляди деца.