/ iStock/Getty Images
Затварят кина, музеи и галерии
Въвеждат нови мерки във Варненско. "От 0.00 часа на 12 март в областта се спират културните прояви", съобщи след заседание на Kризисния щаб областният управител Стоян Пасев.

Той уточни, че щабът е взел решение да се затворят кина, музеи, галерии, няма да се провеждат сценични прояви, концерти, занятия от танцово, творческо и музикално изкуство и други.

Част от учениците във Варна ще учат онлайн

По думите му, мярката е продиктувана от наситените културни програми на всички общини в областта. "Срокът за затварянето на културните институции е до 26 март. На този етап не се предвижда да се носят маски на открито", каза още Пасев.

За последната седмица на летището във Варна са пристигнали 1151 пътника, като 610 от тях са предоставили отрицателни PCR тестове. Издадените предписания за поставяне под 10-дневна карантина са 484. 16 от пасажерите са с декларация за транзитно преминаване.

Болниците във Варна са в готовност до 20 % от легловата им база да е за болни от COVID

Директорът на РЗИ д-р Дочка Михайлова съобщи, че за 14-дневен период коефициентът на заболеваемост от коронавирус в областта е 321 на 100 000 души население.

Към 9:00 часа днес в лечебните заведения в областта има 122 свободни легла за лечение на пациенти. Разкритите легла за интензивно и неинтензивно лечение са 421.
БТА