/ Дарик Варна
вицепрезидентът: Държавата има възможности и може да регулира цените на горивата
99637
вицепрезидентът: Държавата има възможности и може да регулира цените на горивата
  • вицепрезидентът: Държавата има възможности и може да регулира цените на горивата
Държавата има възможности и може да регулира цените на горивата. Това заяви във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с варненски студенти

„От една страна е цената на петрола в международен мащаб. Но от друга страна държавата може да подпомага и своите граждани. Това може да бъде национална политика, без да се счита за държавна помощ, за да не попадаме под ударите на Европейската комисия и без да се счита за нарушение на принципа за конкуренция”, изтъкна вицепрезидентът.  

Горанов: Между 6 и 10 лева ще е увеличението на данъка на старите коли

Дали протестите в момента ще доведат до криза както през 2013 г. зависи от това колко бързо и колко адекватно се взимат решения от страна на изпълнителната и законодателната власт, смята Йотова. По думите й, увеличението на данъка за по-старите автомобили е едно от многото за джоба на българина.
 
Нарушителите на пътя ще плащат до 4 пъти по-скъпа „Гражданска отговорност“

„В следващите дни имаме второ четене на бюджета. За мен основният закон на държавата, най-важният след Конституцията, е това как ще изглежда бюджета ни за 2019 година. Ако там тези процеси са регулирани, мисля, че българските граждани могат да бъдат спокойни.

Ако пак този бюджет е бюджет, който не залага нито промени, нито по някакъв начин се опитва да регулира неравенствата и бедността в България, протести ще има”, коментира вицепрезидентът.

Протести и автошествия в цялата страна срещу цените на горивата

В морската столица Илияна Йотова проведе среща-разговор с чуждестранни студенти от български произход, които учат във варненски университети. Събитието под надслов „Перспективи за развитие с българска диплома” е първото от поредица срещи, които вицепрезидентът планира със студенти в страната. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК