/ Дарик, архив
Бдителен варненец успя да изпревари телефонни измамници и преди тях стигна до парите, които възрастна жена им пуснала през балкона. В найлонова торбичка наивната жертва хвърлила 2000 лева. Съседът й обаче забелязал какво се случва и успял да прибере сумата. Той не успял само да види от кой етаж са пуснати парите и затова залепил в блока бележки, че са в него и собственикът им може да си ги потърси. 

Измамници отиват на съд, договаряли сделки за 400 000 лв.

Случаят е отпреди няколко дни и за него разказа шефът на варненската полиция главен комисар Данаил Пашов. Той отчете спад на телефонните измами, които от началото на година са 95. 

Изправят пред съда телефонен измамник, ощетил жена с 5000 лева

Над 30 % е разкриваемостта на престъпленията в областта за първите пет месеца на 2018 г.  За този период за извършени две убийства, чиито извършители са задържани. Регистрираните грабежи са 42, а кражбите - близо 1100 или с около 400 по-малко от 2017 г. При тях разкриваемостта е 22 %. Над 100 души са били арестувани за притежание на наркотици. 

Задържаха двама варненци, издирвани за трафик на хора във Франция

За туристическия сезон от София ще бъдат командировани двама полицаи, които ще следят за джебчийки в градския транспорт и търговските центрове. Те ще работят заедно с сформираната преди няколко години група, включваща над 12 служители на реда. 

Разбиха лаборатория за наркотици във Варна

От вътрешността на страната ще бъдат командировани 42 „униформени”, които ще дават дежурства в курортите край Варна. Очакват се и полицаи от Румъния и Германия. През летния сезон велополицаи отново ще следят за реда на „Златни пясъци” и в Морската градина.