/ ОДМВР-Шумен, архив
Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратура да остави в ареста двама млади мъже и една жена. Те са привлечени като обвиняеми за държане на прекурсори, материали и съоръжения за производство на наркотични вещества в лаборатория, базирана на адреса на единия. 

На друг адрес във Варна при претърсване са намерени и иззети прекурсори за производството, химически вещества и уреди. Престъпната дейност на триото била в полезрението на служители от Второ РУ на МВР, които под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна пристъпили към реализацията. В момент на разпространение те влезли на адреса, където била уговорена продажбата. 

И тримата са криминално проявени, а един от обвиняемите е осъждан, припомнят от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 

Жена от варненското село Каменар също е обвинена за разпространение на наркотици, след като при полицейска акция в дома й бяха открити около 40 грама амфетаминопроизводни и около 1 грам марихуана. Наркотиците са били пакетирани по специфичен начин, готови за разпространение. Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняема е уважено от съда.