Само за ден осъдиха седем пияни шофьори
Само за ден осъдиха седем пияни шофьори / DarikNews.bg

Варненският районен съд одобри 7 споразумения и наложи наказания на шофьори, които са карали с над 1,2 промила алкохол в кръвта. Четирима от водачите получиха наказания „пробация”, останалите трима – условни наказания.

На 58-годишния Д. Добрев, който на 3 септември тази година при паркиране бутнал леко велосипедист в Аксаково, съдът наложи 10 месеца „пробация”. Мъжът бил забелязан от очевидци да прави неуспешни опити да паркира, като дори непосредствено след лекия инцидент с колоездача бил видян да пие бира.  Пристигналите на място полицаи тествали водача за алкохол, а впоследствие кръвната проба отчела 2,51 промила. Два пъти седмично в продължение на 10 месеца Добрев ще изпълнява задължителните пробационни мерки, като освен това ще бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година.

Също цяла година без книжка ще остане и 23-годишната студентка Л. Филипова, която на 5 септември тази година управлявала джип в нетрезво състояние с  концентрация на алкохол 1,95 промила. Тя бе осъдена на 6 месеца пробация, каквото наказание получи и 34-годишният Г. Георгиев, шофирал „Пасат” на 1 септември в село Константиново с 1,85 промила. 8 месеца пробация при двете задължителни мерки и 8 месеца лишаване от правоуправление – това наказание получи 46-годишният Н. Неделчев също за шофиране в нетрезво състояние на 5 май тази година в гр. Белослав.

На по 3 месеца лишаване от свобода условно и 6 месеца без право да шофират бяха осъдени 22-годишният Ив. Георгиев и В. Великов на 32 години, затова че съответно на 2 септември и на 12 юли, край село Китка и в местността „Крушките”, карали колите си с над 1,2 промила алкохолна концентрация. 61-годишният Хр. Асенов, седнал на 6 юли в гр. Долен Чифлик зад волана на колесен багер с 1,36 промила алкохол, получи от Районния съд 5 месеца условно наказание.

Споразуменията влизат в сила веднага.