/ DarikNews.bg, архив
Докато е на работа, 29-годишният мъж проиграл в казино 1000 лева фирмени пари
29-годишен мъж бе осъден за длъжностно присвояване на 1000 лева от работодателя си, информират от Районния съд в морската столица.

Осъдиха 21-годишен мъж за кражба от спортен магазин 

Делото бе решено по силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, като подсъдимият призна вината си. Младият мъж работил по трудов договор като шофьор на бус за разнос на стоки по търговски обекти. На 5 септември миналата година, в качеството си на длъжностно лице, присвоил чуждите пари, поверени му да ги пази. 

Подсъдимият имал задължения да взема продукция от базата на фирмата и да я доставя до търговски обекти на клиенти в същия ден. Сутринта на посочената дата шофьорът закарал стоки и събрал дължими суми от клиенти, след което посетил хазартно заведение и проиграл както собствените си налични пари, така и средства от осъществения разнос.

Осъдиха 8 души за кражба преди 8 години

В следобедните часове той прибрал оборотни средства от други двама разносвачи на фирмата и отново ги проиграл на хазарт. Присвоените пари са възстановени и внесени в пълнота в хода на воденото производство. 

Районният съд наложи на  29-годишния мъж наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК