Обвинена за убийство на тийнейджърка поиска да излезе от килията, която дели с Анита Мейзер (СНИМКИ)
Обвинена за убийство на тийнейджърка поиска да излезе от килията, която дели с Анита Мейзер (СНИМКИ) / Дарик Варна

Обвинената за убийството на 13-годишната Александра, чието тяло беше намерено след няколко седмично издирване в изоставена постройка в Провадия, поиска да излезе на свобода. Ивалена Маринова е зад решетките от средата на месец април, когато беше задържана заедно с приятеля си Красимир Маринов. В ареста тя дели една килия с Анита Мейзер, научи Дарик. Срещу скандалната миска също има повдиганото обвинение за убийство.

Обвинена за убийство на тийнейджърка поиска да излезе от килията която дели с Анита Мейзер (СНИМКИ)
netinfo

„Искам само да съм в къщи”, заяви днес пред Варненския апелативен съд Ивалена. Нейният адвокат Стилян Любославов поиска да й бъде наложена мярка за неотклонение „домашен арест”. Той изтъкна чистото съдебно минало, съдействието на разследващите и младата възраст на Ивалена, която наскоро е навършила 19 години.

Обвиненият за убийството на Александра твърди, че я оставил жива

Магистратите обаче отхвърлиха молбата на Ивалена, мотивирайки се, че има риск тя да се укрие.

Обвинената за убийството на Александра: Не вярвах, че приятелят ми ще го направи

В съдебната зала стана ясно, че в килията на Ивалена са открити бележки, разменяни между нея и Красимир (на следващата снимка). Съдържанието им не беше обявено публично, но според неофициална информация в тях обвиняемата умолява приятеля си да не я предава.

Обвинена за убийство на тийнейджърка поиска да излезе от килията която дели с Анита Мейзер (СНИМКИ)
netinfo

От прокуратурата изтъкнаха, че според заключението на съдебно-медицинската експертиза Александра е била удушена, като в убийството са участвали поне двама души. Адвокатът на Ивалена обаче оспори твърдението, като заяви, че то не е категорично. След края на съдебното заседание той добави пред Дарик, че дактилоскопната и ДНК експертизите не доказват вината на Ивалена.

„Единственото, което води до теоретична съпричастност е една неясно написана съдебно-медицинска експертиза, която не дава отговор на поставените от прокуратурата въпроси. Тя не казва категорично, че убийството е извършено от двама, а казва, че убийството не може да бъде извършено по начина, описан от Красимир”, заяви Любославов.

Бащата на убитата Александра: Убиецът е бил до мен и ми даваше акъл

Ивалена е имала противоречия с майка си, която е била против връзката й с Красимир. След повдигането на обвинението родителката обаче изцяло подкрепяла дъщеря си. Именно на нейния адрес момичето искаше да изтърпи мярката си „домашен арест”, която Варненският апелативен съд отказа да й определи.

Обвиненият за убийството на Александра поиска домашен арест, чака дете

След задържането си Ивалена твърдеше, че е бременна, но това не беше потвърдено след гинекологичен преглед. Тя наистина е имала такива съмнения, увери нейният адвокат.

Майката на убитата Александра: Кръв искам

Повдигнатото обвинение на Ивалена е за грабеж, извършен в съучастие и придружен с убийството. Предвиденото от закона наказание е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Обвинена за убийство на тийнейджърка поиска да излезе от килията която дели с Анита Мейзер (СНИМКИ)
netinfo

Според събраните досега доказателства Красимир и приятелката му са взели златните накити на вече мъртвата Александра (на снимката горе), които оставили в заложни къщи във Варна и Провадия, като са използвали личната карта на Ивалeна. Обвиняемите са обитавали къща, съседната на тази, в която е живеела жертвата заедно с баба си.