Общината купува нови фордове и ситроени
Общината купува нови фордове и ситроени / netinfo
През следващите 12 месеца Община Варна има намерение да закупи 26 нови автомобила. Това сочи обявление в сайта на Агенцията за обществени поръчки с дата 12 септември.

Обявени за доставка са 3 леки автомобила "Форд Мондео", 7 леки автомобила "Фиат Doblo-Panorama Fami", 5 леки коли "Ситроен-C 4", 8 “ВАЗ НИВА" и по един "Ситроен C-4 Picasso", “Дачия" комби и мултиван. Колите могат да са и "еквивалентни" на обявените, съгласно технически параметри приложени към документацията за участие, се посочва в обществената поръчка.

Новите автомобили ще са за нуждите на Общината и общинските бюджетни звена по обособени позиции. Средства за закупуването им ще бъдат предоставени от общинските бюджети за тази и следващата години.

В обявлението не се посочват финансовите параметри на поръчката. Проверка на Дарик обаче установи, че цената на новия "Форд Мондео" варира от 37 000 до 66,400 лева. "Фиат Doblo-Panorama Family" струва от 23 990 до 29 690 лева. Цената на "Ситроен-C 4" пък тръгва от 24 638 и стига до 36498 лв.

Освен автопарка си, Община Варна възнамерява да обнови и коледната украса в морската столица. Обявена и е обществена поръчка за проектиране,доставка и монтаж на Коледна и Новогодишна украса за 2008г. по сгради, пътни артерии и обекти на територията на града.

Като част от поръчката фирмата, която я спечели, ще трябва да достави нови електрически елементи, да ремонтира съществуващите, да монтира и демонтира светлинните ефекти, съгласно приет от Общината проект.

В това обявление също не се посочват финансовите параметри на поръчката. Кандидатите обаче трябва да внесат 3 500 лева като гаранция, което е 2% от стойността на договора. Това означава, че договорът ще е на стойност 175 хиляди лева. Като крайна дата за изпълнението му е посочена датата 31 май 2009 г.