Движението по пътя Суворово-Девня е ограничено и колите се пренасочват
Мостово съоръжение се срути на пътя край Девня. "Две жени - майка и дъщеря пострадаха при срутване на част от мостово съоръжение край Девня", съобщи кметът на общината Свилен Шитов.



"Товарен автомобил с прикачено полуремарке, натоварен с багер, е причинил инцидента край Девня, при който пострадаха тежко две жени", каза началникът на сектор „Пътна полиция“ във Варна главен комисар Петко Камбуров.

БГНЕС

Той уточни, че сигналът за катастрофата е подаден малко след 9:00 часа тази сутрин. Тежко натовареният камион се е движил по пътя Суворово-Девня.



Преминавайки под предпазно съоръжение, той ударил конструкцията и част от нея паднала върху движещия се отзад автомобил. Камбуров уточни, че пострадалите майка и дъщеря, родени през 1961 и 1981 година.

БГНЕС

Едната жена вече е извадена от колата и транспортирана до болница във Варна. Продължава операцията по изваждане на втората пострадала. На място са екипи на „Гражданска защита“.



Кметът на Девня Свилен Шитов допълни, че състоянието и на двете жени е тежко.



По думите му удареното съоръжение е предпазно, поставено под въжената линия на един от заводите край града.



Движението по пътя Суворово-Девня е ограничено и колите се пренасочват. Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на прокуратурата.

И към момента на място текат огледи. Изясняват се причините, довели до тежкия инцидент. Предстои назначаването на множество експертизи.

БТА