Местят управата на кметство Младост в търговски център
Местят управата на кметство Младост в търговски център / Darik Varna, архив

Кметство „Младост” да се помещава в „Пфое мол”, решиха общинските съветници на 38-то заседание на местния парламент. Част от сградата ще бъде предоставена от собствениците „ЛЮК”-АДСИЦ на районната администрация срещу сумата от 2.6 млн. лева и  4 общински имота, чиято обща площ е 12 дка. Тяхната стойност възлиза на 3 млн. 600 хил. лева.

Частната фирма ще предостави на кметството едното крило на търговския център, което ще бъде изцяло преустроено за неговите нужди. Сумата, която ще трябва да доплати общината, ще бъде разсрочена на вноски за срок от две години. Първият половин милион ще трябва да бъде внесен до 30 дни след предаването на обекта.

Идеята за публично-частно партньорство подкрепиха 33 общински съветници, четирима бяха против, а трима гласуваха „въздържал се”. В подкрепа се изказаха председателят на групата на БСП Борислав Гуцанов и председателят на групата на ДПС Янко Станев. Възмущение от възможността да се вземе такова решение изрази Веселин Марешки. Той заяви, че имотът, който ще получи общината, има много по-ниска стойност от тази, която ще бъде заплатена, а цената на общинските имоти е занижена. Според Марешки само за сумата от 2.6 млн. лева може да бъде изградена нова сграда, която да отговаря на съответните нужди.

В момента кметството в „Младост” се помещава в жилищен блок в квартал "Трошево". Имотите, които общината смята да предостави, се намират във втори микрорайон на „Младост”, на ул. „Роза” и бул. „Христо Смирненски”.