/ iStock/Getty Images
Жена се възползва от добротата на друга, за да ѝ отмъкне парите. Неприятната случка се разиграва в козметичен салон във Варна, където една от служителките е била излъгана със 100 лева, предаде БНТ.

Катерина Велчева е професионален гримьор. В края на работния ден непозната жена влиза в козметичното ѝ студио и отправя молба към работещите там.

"Влезе една много мила и любезна жена, която помоли да ѝ развалим 100 лева на 2 по 50. През цялото време говореше, беше много любезна. Останах с убеждението, че тази жена е клиент, тя се държеше така през цялото време", заяви Катерина Велчева.

Хванаха крадец във В. Търново с 33 криминални регистрации

Гримьорката решава да направи услуга на непознатата жена и се съгласява да ѝ развали парите.

"Дадох ѝ две по 50, тя през цялото време ровеше в чантата си и разправяше, че има рожден ден, че ще купи торта, ще води сина си да му купи играчки. Това говорене разсейва. В един момент взе моите пари, но продължи да говори. Изведнъж каза, че отива до колата си, за да вземе парите и излезе", допълни Катерина Велчева.

Непознатата дори обещала, че малко по-късно ще си запише час в студиото. Катерина Велчева и колегите ѝ останали излъгани, защото жената повече не се върнала.

Задържаха две жени за кражби от магазини във Варна


"Попитах колегата ми дали познаваме тази жена. Тя каза, че не, но докато изляза навън тя беше заминала. И аз се обърнах към 112", добави Катерина Велчева.

От полицията обясниха, че работят по случая и издирват крадлата. Самата Катерина споделя, че в социалните мрежи има още сигнали за същата жена, която по познатата схема е лъгала и други хора.

"Не ми се иска да приемем, че живеем в такъв свят, но не трябва да се има доверие. Да се проявява доброта към непознати, невинаги е добрият вариант. Винаги да имаме едно наум", каза още Катерина Велчева.

Наказанието, което законът предвижда за подобни измами, е лишаване от свобода от 1 до 6 години.