/ БТА
Промените бяха обявени пред актива на партията в региона в присъствието на лидера ѝ Бойко Борисов
С решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ във Варна вече има общинска структура, а неин председател е кметът на район „Владислав Варненчик“ Николай Костадинов.

Промените бяха обявени пред актива на партията в региона в присъствието на лидера ѝ Бойко Борисов. Заместник на председателя на общинската структура ще бъде Христо Христов, който е кмет на район „Младост“.

Един мандат той бе като представител на ГЕРБ, но на последните местни избори се кандидатира от коалиция „Алтернативата на гражданите“. Секретар на общинската структура ще бъде Тодор Балабанов.

Борисов: Отиването на предсрочни избори не е добре за държавата

"Иван Портних направи много за Варна, нямаше как да не го издигнем за кандидат за кмет, но допусна грешка да влезе в междуличностни конфликти", коментира Бойко Борисов.

По думите му това е причината много от избирателите да се разпръснат, макар че останали лоялни към него и към ГЕРБ. Борисов подчерта, че с избора на общинско ръководство Портних вече няма правото да се меси в работата му в града, а ще помага само в региона.

"В Общинския съвет във Варна е хаос, подобен на този в София", коментира още лидерът на ГЕРБ. Той призова кмета на столицата Васил Терзиев да се срещне с председателите на комисии в съвета и в рамките на дни да започнат работа и да приемат бюджета на града.

Същото се отнася и за Варна, защото градът не бива да стои в настоящото „насипно състояние“, допълни Борисов. Той каза още, че в крайморския град „много тарикати мислят, че са много важни и накрая се получи ето това, което е в момента - няма стадион, няма мостове, магистрали. И няма да има“. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Мила Едрева, БТА