/ Дарик Варна
„Да, България Варна” осъжда остро политиката на Реджеп Ердоган. Партията се противопоставя на унизителната роля на лакей и куриер, в която българската държава влиза по вина на премиера Бойко Борисов.

Портних: Трафикът във Варна няма да се натовари допълнително заради срещата ЕС-Турция

Това заявиха от партия „Да, България” по време на протеста срещу посещението на турския президент Реджеп Ердоган във Варна. По думите на местния лидер Нелко Начев, страната ни е поставена в ролята на троянски кон в посредничеството си между ЕС и турския президент.

Целият цивилизован свят отрича ролята на Ердоганова Турция като нормална, демократична държава и остро осъжда поведението на Ердоган. Само Борисов твърди, че е уверен в способността на Ердоган да пази южната граница на НАТО.

Какво се очаква да се случи на срещата ЕС - Турция във Варна?

„Само Борисов от целия ЕС се кани да посрещне с хляб и сол Ердоган във Варна. Ние не искаме нашият град да бъде сцена на подобни грозни схеми, проява на висш слугинаж, в които нашият премиер за жалост вкарва българската държава”, добави Начев. 

Борисов: Срещата ЕС-Турция ще бъде тежка. Не съм оптимист за световния мир

От ДСБ и „Да, България” очакват отговор от страна на Борисов по отношение на провокативните изказвания на Ердоган и осъждане на режима му от българското правителство.

„Държим да подчертаем, че ние не сме против турския народ, но сме против неговия настоящ водач”, посочиха от двете партии.