/ iStock/Getty Images
Новите придобивките са 8 дни платен годишен отпуск за педагогическите специалисти в детските градини и училищата
Дават допълнително дни отпуск за учителите в Община Варна.

Морски образователен център отваря врати във варненско читалище

Анекс към Колективния трудов договор в сферата на образованието подписаха кметът на Варна Иван Портних и представители на социалните партньори - Светлан Илиев, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета за Община Варна, Свежина Димитрова - председател на Сдружението на директорите в средното образование общинска секция и на синдикалните организации, Веселин Рашев, председател на Синдиката на българските учители, Галина Димитрова, председател на регионалния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, и Иванка Димитрова, председател на Независимия учителски синдикат към КНСБ-Варна.

Девет училища във Варна започват работа с Chromebook

Новите придобивките са 8 дни платен годишен отпуск за педагогическите специалисти в детските градини и училищата,
които останаха без отпуск заради извънредното положение за COVID-19. Тези дни не могат да се прехвърлят за други календарни години, а ползването им ще става по преценка на директора и създадена от него организация.

Вчера беше Международният ден на учителя, затова използвам случая да изкажа отново своята благодарност към всички, които са се посветили на тази благородна професия - за всеотдайността, енергията и любовта, с които се грижат за нашите деца и по време на извънредната обстановка“, заяви кметът Иван Портних.

Той припомни, че това е трети колективен трудов договор, който общината подписва със социални партньори през последните дни. "След културата и социалните дейности, днес актуализираме и придобивките в сферата на образованието, а в началото на годината обновихме и договора в сферата на здравеопазването, водени от желанието да бъдем полезни за хората", допълни кметът.

Емотикони и супергерои ще красят маските на децата във варненски училища

Благодарност за доброто сътрудничество с Община Варна изказаха представителите на синдикатите и работодателските организации. В края на церемонията Веселин Рашев подари на кмета купа, спечелена от варненските отбори по време на 16-та Спартакиада на учителите.