/ община Търговище
Вандали унищожават коледната украса в Търговище, съобщиха от общинската администрация.

В ход е монтажът на коледната украса в града, в празнична премяна вече са елхата на площад "Свобода", както и сградата на общината. Поставени са и светещи транспаранти в различни точки на града. Днес се монтира и т. нар. "звездно небе" на ул. "Васил Левски".

Още преди да е приключил монтажът, започнаха вандалските прояви и посегателства върху празничните украшения и светлини, посочват от общината. Някои граждани си позволяват да дърпат и увреждат украсата в присъствието на служители, които в момента я монтират. През вчерашния ден семейства с деца са смъквали и ритали орнаменти от елхата на площад "Свобода". Демонтирани и повредени са и светлини, поставени на едно дръвчетата в центъра.

Вандали потрошиха детска площадка за деца с увреждания в Разград (СНИМКИ)

От администрацията припомнят, че в централната градска част на Търговище има изградена система за видеонаблюдение. Всички записи от камерите са предадени на полицията с цел установяване на извършителите.

Ако сте свидетели на подобни прояви, сигнализирайте своевременно на дежурния телефон 0601 68 691 или на тел. 112, допълват от общината.
БТА