/ Борислав Курдов, архив
Кметът на Търговище Дарин Димитров се ваксинира срещу COVID-19 днес.

Доктор Димитров е заявил, че се чувства добре след ваксинацията, съобщават от пресцентъра на общината. "За момента нямам някакви странични реакции. Поставям си ваксината не само, за да предпазя себе си и близките си, но и защото искам да дам пример на всички съграждани да го направят при първа възможност. Това е оръжието, което ще ни изведе от пандемията", заявява кметът.

Ваксинират втора група от десет медици от болницата в Търговище

Димитров разясни, че се ваксинира в качеството си на практикуващ лекар. "Много се коментира кои групи трябва да се ваксинират първи. Чуха се мнения, че това трябва да са политиците, за да покажат, че ваксините са безопасни.

Други пък поддържаха тезата, че това трябва да са лекарите и медицинският персонал. В случая, и като лекар, и като политик, искам да изкажа убеждението си, че в момента ваксините са светлината в тунела. Нека си дадем сметка, че светът е това, което е днес, до голяма степен благодарение на ваксините", казва д-р Димитров.
 
 

Днес сe ваксинирах срещу COVID-19. Чувствам се добре, нямам странични реакции. Поставям си ваксината не само, за да...

Posted by Д-р Дарин Димитров on Tuesday, 29 December 2020


Кметът призова гражданите да се доверяват само на достоверните източници на информация. "Какви ли не неща се изписаха в мрежата по отношение на ваксините - че ще ни инжектират наночастици с микрочипове, че ваксината за политиците ще е различна от тази за останалите граждани.

Нека реагираме по-зряло на такива спекулации. Да се консултираме по-често със специалисти, отколкото сляпо да се доверяваме на поредния сайт с неназовани източници на информация", коментира Дарин Димитров. 
БТА