/ iStock/Getty Images
112 диагностицирани с COVID-19 пациенти са хоспитализирани в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора към 8:00 часа, съобщиха от лечебното заведение.

Учениците от област Стара Загора се връщат в клас

Още двама са били хоспитализирани извън посочените легла с клинична картина, като техните резултати от PCR изследването се очаква днес. В Клиниката по анестезиология и интензивно лечение са настанени 11 души с коронавирус - четирима са интубирани, останалите са на кислородна маска. Всички са в критично състояние.

През изминалото денонощие, са починали двама пациенти с коронавирус, на възраст 73 и 75 години. УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ още през изминалата седмица е изпълнила заповедта на здравния министър за разкриване на не по-малко от 20% от леглата за лечение на пациенти с  COVID-19. Към 8:00 часа, капацитетът от определните за ацелта легла е зает на 100%.

21 ученици са с коронавирус в Старозагорско, осем паралелки са под карантина

Ръководството на Университетска болница за пореден път призовава останалите  лечебни заведения от Стара Загора да поемат своята отговорност и да се включат с адекватни действия в лечението на хората, имащи нужда от адекватно и навременно лечение от това заболяване.