майка дете лаптоп
майка дете лаптоп / iStock/Getty Images
Записването за първокласници в Стара Загора чрез електронната система започва на 20 май.
 
Тя ще бъде затворена на 31 май  като до 23:59 часа на тази дата могат да се регистрират/редактират/отказват заявления за прием. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 3 юни. Записването на  бъдещите първокласници е от 4 до 9 юни, между 9:00 и 17:00 часа в училището, в което са приети.
 
На 10 юни, в раздел „Новини“  на специализирания сайт за прием ще бъдат обявени свободните места за второ класиране. Началната дата на отваряне на системата е 11 юни като от 10:00 часа на 11 юни до 23:59 часа на 16 юни може да бъде извършено регистриране, редактиране или отказване на заявления за прием. Резултатите от класирането ще се обявят на 18 юни. Бъдещите ученици могат да бъдат записани в съответното учебно заведение между 21 и 23 юни.
 
Третото класиране ще бъде обявено на 29 юни, а желаещите да се включат в него ще могат да подават, редактират или отказват заявления в електронната система в периода от 25 до 27 юни.
 
За класиране се взема постоянен или настоящ адрес на бъдещия ученик. От общинска администрация призовават родителите, които са променили адрес на детето, поради въведената извънредна епидемична обстановка, да уведомят за това в срок до 10 май, преди да бъде отворена системата за прием.
 
Уведомяването ще става на e-mail: s.s.dimitrova@starazagora.bg или на телефон: 042/ 614 866. При класирането ще се взема предвид адрес на детето преди въвеждането на извънредното положение след направена проверка.
 
Пълният график на дейностите за прием в първи клас през учебната 2021/2022 г. е публикуван на сайта на Община Стара Загора и на специализирания сайт за прием https://priem.starazagora.bg:1443/ .