Обсъдиха либерализацията на пазара на електроенергия
Обсъдиха либерализацията на пазара на електроенергия / dariknews.bg/архив
С приключването на извънредното положение на 13 май се възстановяват и нормалните срокове за заплащане на фактури за консумирана електроенергия за битови клиенти на EVN България.
 
Фактурите на битовите клиенти, издавани след 13 май, ще имат отново стандартния 10-дневен безлихвен период за плащане, последвани от още 10 дни, през които тече законната лихва за забава. След тези 20 дни компанията има право да пристъпи към предвидените от закона начини за събиране на вземанията
 
Както и досега, всеки клиент може да заяви онлайн през www.evn.bg получаването на безплатен SMS или имейл при издаване на фактура и предстоящо прекъсване при пропуснат срок за плащане.
 
С приключването на извънредното положение компанията възстановява плановите дейности по мрежата и енергийни съоръжения. Това включва и дейности свързани с временно преустановяване на захранването като присъединяване на нови клиенти, ремонтни и рехабилитационни дейности, метрологична проверка на средства за измерване и други.  
 
Всички планирани дейности ще бъдат изпълнявани по начин, който да намали максимално времетраенето на прекъсванията за клиентите. Те ще се планират и по начин, който да отчита сутрешните образователни процеси, предвид все още протичащото онлайн обучение вкъщи.  
 
Офисите на EVN продължават да функционират при спазване на санитарни и хигиенни норми.